Mozz chutné recepty

Ciabatta s tuniakom a mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 1 osoba

Ingrediencie

400 g steaku z čerstvého tuniaka

150 g mozzarelly Galbani – cubettini

130 g čiernych olív bez kôstky

nakladané sušené paradajky

4 ks sendvičov ciabatta

rukola

extra panenský olivový olej

soľ a korenie

Postup prípravy

Do misy vložte olivy, dve lyžice olivového oleja a dve lyžice vody. Ingrediencie zamiešajte a vznikne jemné pyré. Sušené paradajky nechajte odkvapkať a nasekajte na hrubo. Rukolu opláchnite a tuniaka osoľte, okoreňte a zakvapkajte olejom. Steak opečte z jednej strany na rozpálenej panvici a potom nakrájajte na plátky hrubé asi 4-5 mm. Ciabattu rozkrojte a na obidve časti natrite zmes s olivami. Rozložte plátky tuniaka, posypte sušenými paradajkami, kockami mozzarelly – cubettini a pridajte rukolu. Obe polovice ciabatty dajte nakoniec k sebe.