Mozz chutné recepty

Cestoviny risottata s ružičkovým kelom a píniovými orieškami

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

300 g ružičkového kelu

1 strúčik cesnaku

extra panenský olivový olej

4 ančovičky v oleji

160 g cestovín podľa vlastného výberu

1 balenie mozzarelly Galbani 125 g

soľ, korenie

Postup prípravy

Cestoviny varte v slanej vode niekoľko minút, pokiaľ nebudú uvarené „al dente“. Vo veľkej panvici rozpáľte olej a opečte na ňom cesnak a na jemno nakrájané ančovičky. Jednotlivé ružičky kelu nakrájajte na štvrtiny a vložte tiež do panvice. Zmes osoľte a okoreňte podľa chuti a varte niekoľko minút za stáleho miešania. Medzitým si na druhej panvici opražte píniové oriešky na olivovom oleji a mozzarellu nakrájajte na tenké plátky. Cestoviny a hotovú zmes s ružičkovým kelom zmiešajte dohromady. Podávajte ozdobené plátkami mozzarelly a posypané orieškami.