Mozz chutné recepty

Cheesecake s malinami

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g mascarpone Galbani
  • 250 g ricotty Galbani
  • 230 g sušienok
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 110 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml nízkotučnej smotany
  • 150 g malín, prípadne mixu lesného ovocia

Postup prípravy

Nalámané sušienky vsypte do mixéra a zalejte rozpusteným maslom. Dôkladne rozmixujte, zmes napchajte na dno guľatej formy na pečenie a nechajte aspoň

1 hodinu vychladnúť (alebo postačí 30 minút v chladničke).

 

Medzitým vo veľkej mise zmiešajte vajcia, smotanu, ricottu, mascarpone a cukor a následne pridajte ešte vrecko vanilkového cukru. Hneď ako je vzniknutý krém dostatočne premiešaný, nalejte ho do formy na pečenie na pripravenú sušienkovú vrstvu a pri teplote 170 °C pečte 60 minút. Nechajte vychladnúť. Zatiaľ si na menšej panvici pripravte horúcu zmes z ovocia (maliny alebo mix lesného ovocia), vody a trochu cukru. Hneď ako koláč vychladne, potrite ho ovocnou zmesou a servírujte.