Mozz chutné recepty

Rustikálny koláč s tuniakom

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

250 g lístkového cesta

300 g cukety

250 g tuniaka

250 g ricotty Galbani

300 g Galbani mozzarelly kociek na zapekanie (Cubettini)

1 cibuľa

1 vajce

5 lyžíc strúhanky

soľ

korenie

olivový olej

Postup prípravy

Cukety ošúpte a nakrájajte na kocky. Na panvici rozpáľte olivový olej a

kocky na ňom pražte 3–4 minúty. Do misy vložte tuniaka, vajce, ricottu, strúhanku a cibuľu a všetko zamiešajte. Po spojení všetkých ingrediencií zmes ešte osoľte, okoreňte, pridajte trocha olivového oleja, polovicu balenia mozzarelly cubettini, opečenú cuketu a premiešajte. Formu vysteľte papierom na pečenie, rozložte na ňom vyvaľkané lístkové cesto, rozprestrite zmes a pečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Potom pridajte zvyšok balenia mozzarelly cubettini a dajte zapiecť na ďalších 5 minút. Nechajte trocha vychladnúť a servírujte.