Mozz chutné recepty

Paradajková polievka s pečenými paprikami, mini mozzarellou a bazalkou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 150 g Galbani Mozzarella Mini
  • 600 g zrelých paradajok
  • 200 g červených paprík
  • 1 sladká biela cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • cukor
  • biele korenie

 

Postup prípravy

Paradajky na hornej strane ľahko narežeme do krížika, vložíme na cca 25 sekúnd do vriacej vody, potom ich prudko schladíme a ošúpeme. Ošúpané paradajky a polovicu cibule nakrájame na kocky. Šupky paprík opečieme nad plameňom plynového sporáka alebo nad grilom, dokým neočernejú. Potom papriky vložíme do trúby a pečieme cca 20 minút. Upečené vytiahneme z trúby, necháme vychladnúť a nakoniec ich ošúpeme. Vodu z paprík, ktorá získala dymovú chuť, uchováme, budeme ju ešte potrebovať.

 

Všetko nakrájame na kocky. V hrnci na olivovom oleji osmažíme cibuľku, pridáme nakrájané rajčiny a papriky. Dusíme pod pokrievkou cca 30 minút. Hotovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme vodou z paprík, soľou, korením a cukrom. Ak bude treba, zriedime ju zeleninovým vývarom a nakoniec ľahko prepasírujeme. Medzitým si rozmixujeme sparené lístky bazalky s 5 lyžicami vody a 5 lyžicami olivového oleja. Mixujeme, dokým nedosiahneme priesvitnú zelenú emulziu.

 

Horúcu polievku nalejeme na ohriaty tanier, aby si dlho udržala svoju teplotu a pridáme mini mozzarellu, ktorá sa do dvoch minút začne rozpúšťať a naťahovať. Zdobíme bazalkovou emulziou.