Mozz chutné recepty

Caponata s baklažánom a mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

800 g baklažánu
2 ks mozzarelly Galbani
150 g olív bez kôstky
3 lyžičky kapár
300 g paradajok
2 cibule
50 g píniových orieškov
½ pohára bieleho vínneho octu
2 lyžice cukru

Postup prípravy

Baklažán omyte a nakrájajte na kocky. Potom ho vložte do sitka, posoľte a nechajte hodinu odkvapkávať prebytočnú vodu. Cibuľu nakrájajte na plátky a opražte. Po 10 minútach pridajte olivy, kapary a píniové oriešky. Znížte teplotu a opekajte 10 minút. Pridajte nakrájané paradajky a varte ďalších 15 minút. Baklažány pražte vo veľkej panvici, do ktorej po chvíli vlejte vytvorenú zmes. Premiešajte, prilejte ocot, prisypte cukor a prevarte. Caponatu dajte na tanier, naukladajte mozzarellu, posoľte a zakvapkajte olivovým olejom.