Mozz chutné recepty

Zemiakové krokety s ricottou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 100 g Galbani Ricotta
  • 40 g syra pecorino
  • 500 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • žĺtok
  • trochu strúhanky
  • vetvička šalvie
  • stonka petržlenu
  • trochu muškátového orieška
  • arašidový olej (alebo iný olej podľa chuti)
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Varte zemiaky v šupke, dokým nezmäknú. Ešte teplé ich ošúpte a roztlačte lisom na zemiaky alebo vidličkou. Do čiastočne vychladeného pyré pridajte 1 vajce, žĺtok, ricottu, syr pecorino, šalviu a najemno nasekaný petržlen. Zmes osoľte, okoreňte a dochuťte muškátovým orieškom. Prisypávajte strúhanku, 100 g by malo stačiť, dokým nezískate hladké, pevné cesto. Navlhčite si ruky, odkrajujte kúsky a tvorte krokety. Každú namočte do rozšľahaného vajíčka a potom bohato obaľte v strúhanke. Smažte v rozpálenom arašidovom oleji dozlatista zo všetkých strán a odkladajte na servítky, ktoré odsajú prebytočný tuk. Konzumujte teplé.