250 ml smotany (31%)
125 g Galbani Mascarpone
1 čajová lyžička krupicového cukru
3 vajcia
300 ml plnotučného mlieka
3 lyžice práškového cukru
¼ čajovej lyžičky mletej škorice
1 lyžica vanilkového extraktu
štipka soli
maslo
4 plátky svetlého toastového chleba
250 g jahôd
4 lyžice javorového sirupu
1. Do misky nalejte 250 ml smotany (31%), pridajte 125 g Galbani Mascarpone a 1 čajovú lyžičku krupicového cukru a ručným mixérom alebo v kuchynskom robote vyšľahajte do hladka. Zmes preložte do misky a uložte vychladnúť do chladničky.
2. V širšej miske alebo v hlbokom tanieri metličkou vyšľahajte 3 vajcia, 300 ml mlieka, lyžicu práškového cukru, ¼ čajovej lyžičky škorice, 1 lyžicu vanilkového extraktu a štipku soli a odložte nabok.
3. Do väčšej nepriľnavej panvice vložte kúsok masla a nechajte ho pomaly rozpustiť. Potom mierne zvýšte teplotu tak, aby sa maslo dostatočne rozpálilo na opekanie toastov.
4. Do misy s vaječnou zmesou ponorne plátok toastového chleba a nechajte ho z každej strany nasiaknuť asi 5 sekúnd. Toastový chlieb nestláčajte. Nasiaknuté plátky toastového chleba potom vložte do rozpálenej panvice a pomaly opekajte z každej strany asi 2 až 2,5 minúty do zlatista.
5. Všetky ostatné toasty pripravte rovnakým spôsobom a ihneď ich podávajte ozdobené očistenými a nakrájanými plátkami jahôd, vyšľahaným mascarpone, poliate javorovým sirupom, podľa chuti ich môžete posypať aj práškovým cukrom. Buon Appetito!