Mozz chutné recepty

Taštička s ricottou, dusenou šunkou a paradajkovým pyré

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 100 g dusenej šunky
  • 2 cestá na pizzu
  • trochu paradajkového pretlaku (pyré)
  • trochu sušeného oregana
  • arašidový olej (alebo iný druh oleja)

Postup prípravy

Rozviňte cestá na pizzu a z oboch vykrájajte kolieska s priemerom 8 až 10 cm. Do stredu každej placky dajte lyžicu paradajkového pretlaku, lyžicu ricotty a polovicu plátku šunky. Všetko posypte sušeným oreganom. Placky preložte do tvaru polmesiaca a okraje spojte stláčaním vidličkou. Vo veľkej panvici (ideálny je wok) pripravte fritovací kúpeľ z arašidového oleja. Zahrejte ju asi na 170 °C. Je dôležité, aby bol olej dostatočne rozpálený, nesmie sa z neho ale dymiť. Taštičky smažte asi 5 minút z každej strany a potom ich položte na servítky, ktoré vsiaknu prebytočný tuk. Pred servírovaním ich nechajte niekoľko minút vychladnúť.