Mozz chutné recepty

Tagliolini s ricottou, špenátom, orechmi a citrónom

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 300 g Tagliolini
  • 200 g špenátu
  • 80 g vlašských orechov
  • citrónová kôra
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Na miernom ohni pomaly uvarte osolený špenát. Nechajte ho dôjsť pod pokrievkou, dokým nezmäkne a dajte odkvapkať. Nastrúhajte citrónovú kôru (iba žltú časť, biela vrstva je horká). Uvarené a scedené tagliolini zalejte krémom vytvoreným zmiešaním ricotty s dvoma naberačkami vody z cestovín. Pridajte špenát, nasekané vlašské orechy, čerstvo namleté korenie a citrónovú kôru. Ihneď servírujte.