Mozz chutné recepty

Stredomorský cestovinový šalát

Náročnosť Nízka
Doba varenia
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

500 g cestovín

250 g cherry paradajok

mozzarella Galbani

bazalka

100 g olív

150 g tuniaka

100 g arašidov

olivový olej

soľ a korenie

Postup prípravy

Paradajky umyte a rozkrojte na polovicu.  Mozzarellu nakrájajte na plátky a nechajte odkvapkať. Tuniaka vytiahnite z plechovky a dajte do sitka, aby ste ho zbavili prebytočného oleja. Potom ho spolu s paradajkami, bazalkou, olivovým olejom a soľou s korením vložte do misky a premiešajte.  Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode, sceďte a vsypte do pripravenej zmesi. Pridajte olivy, arašidy, plátky mozzarelly, premiešajte a nechajte 30 minút odstáť.