Mozz chutné recepty

Polievka z pečených paradajok s mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

Na polievku:

1 kg zrelých paradajok

300 g mozzarelly Galbani

50 ml olivového oleja (extra virgin)

oregano

mletá sladká paprika

bazalka

soľ

čierne mleté korenie

Na krutóny:

80 g chleba

olivový olej (extra virgin)

soľ

čierne mleté korenie

oregano

Postup prípravy

Najskôr umyte paradajky, poriadne ich osušte a pozdĺžne rozrežte na polovicu. Zoberte zapekaciu misu, do nej vložte papier na pečenie a na ten rozložte paradajky rozrezanou stranou hore.  Pokvapkajte ich olivovým olejom, osoľte, okoreňte a dochuťte oreganom a mletou paprikou.

Paradajky vložte do rúry rozpálenej na 220 stupňov a pečte 40 – 45 minút. Na konci pečenia by mali byt šťavnaté. Preložte ich do menšej misky a nechajte vychladnúť.

Medzitým vezmite 200 g mozzarelly a nakrájajte ju na veľké kusy. Tie spolu s bazalkou pridajte do misky k paradajkám a tyčovým mixérom ich rozmixujte.  Prilejte trocha vody a šľahajte, kým nevznikne hladká a jemná konzistencia. Polievku nechajte chvíľu prevariť, prípadne dochuťte.

Chleba nakrájajte na tenké plátky. Rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte, dochuťte oreganom a dajte piecť při teplote 220 stupňov na 7–8 minút.

Zvyšných 100 g mozzarelly nakrájajte na malé kocky. Hotovú polievku servírujte do misky, na ňu položte krutóny, malé kocky mozzarelly a dozdobte listami bazalky, štipkou mletej papriky a olivovým olejom.