300 g ružičkového kelu
1 strúčik cesnaku
extra panenský olivový olej
4 ančovičky v oleji
160 g cestovín podľa vlastného výberu
1 balenie mozzarelly Galbani 125 g
soľ, korenie
Cestoviny varte v slanej vode niekoľko minút, pokiaľ nebudú uvarené „al dente“. Vo veľkej panvici rozpáľte olej a opečte na ňom cesnak a na jemno nakrájané ančovičky. Jednotlivé ružičky kelu nakrájajte na štvrtiny a vložte tiež do panvice. Zmes osoľte a okoreňte podľa chuti a varte niekoľko minút za stáleho miešania. Medzitým si na druhej panvici opražte píniové oriešky na olivovom oleji a mozzarellu nakrájajte na tenké plátky. Cestoviny a hotovú zmes s ružičkovým kelom zmiešajte dohromady. Podávajte ozdobené plátkami mozzarelly a posypané orieškami.