Mozz chutné recepty

Pizza so zemiakmi a dusenou šunkou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

Na cesto:

  • 1 kg hladkej múky typu 00
  • 50 g kvasníc
  • 600 ml vody
  • 6 polievkových lyžíc extra
    panenského olivového oleja
  • 20 g soli
  • 1 lyžička cukru

 

Na oblohu:

  • 3 balenia Galbani Mozzarelly 125 g
  • 200 g dusenej šunky
  • 4 zemiaky
  • 1 vetvička rozmarínu
  • soľ a korenie

Postup prípravy

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na pol centimetra hrubé plátky a uvarte v mierne osolenej vode. Od dosiahnutia varu varte 10 minút. Mozzarellu nakrájajte na kocky a šunku na prúžky. Kvasnice a cukor rozpusťte v šálke vlažnej vody a soľ v ďalšej šálke.

 

Na pracovnú plochu nasypte na hromadu múku a vnútri vyhĺbte jamku. Dovnútra nalejte vodu s kvasnicami a vodu so soľou, pridajte olej a začnite rýchlo hniesť. Podľa potreby pridávajte ďalšiu múku a vodu. Pokračujte, kým získate hladké a pružné cesto. To dajte do misy posypanej múkou a prikryte utierkou. Nechajte aspoň hodinu odležať, kým cesto zdvojnásobí svoj objem.

 

Cesto rozdeľte na štyri diely, každý z nich potom rozváľajte na placku. Potom pizzu obložte mozzarellou a následne zemiakmi, pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a posypte rozmarínom. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Vložte na 15 minút do trúby rozohriatej na 250 °C. Na hotovú pizzu poukladajte šunku.