Mozz chutné recepty

Gnocchi so špargľou, fazuľami a ricottou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 800 g zemiakových gnocchi
  • 150 g ošúpaných fazúľ
  • 40 g syra pecorino
  • trochu olivového oleja
  • zväzok šparglí
  • trochu tymianu
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Fazule sparte a orestujte na troche extra panenského olivového oleja so soľou, korením a nakrájaným tymianom. Odstráňte tvrdú časť stoniek šparglí a vo vriacej vode ho uvarte domäkka. Odkrájajte špičky a dajte ich bokom. V slanej vode uvarte gnocchi. Zmixujte stonky šparglí, ricottu a niekoľko lyžíc vody z hrnca, kde sa varili gnocchi, na hladký krém. Nalejte ho na gnocchi, primiešajte špičky šparglí aj fazule a ochuťte čerstvo pomletým korením. Servírujte ihneď.