Nejnovější aktuality

19.6.2017

Tropea – raj červenej cibule

Ak sa do Kalábrie vydáte na dovolenku, rozhodne by ste ju nemali vynechať. Malebné uličky lákajú na večerné prechádzky a príjemné posedenie pri dobrom jedle a pití. Tropeu ocenia tiež milovníci kúpania, lebo je obmývaná priezračne čistým Tyrrhenským morom. Medzi útesmi na pobreží nájdete romantické pláže, ktoré nabádajú na nefalšovaný letný relax.

 

Raj červenej cibule

Popri malebných uličkách, priezračnom mori a romantických plážach je Tropea známa tiež pestovaním červenej cibule. Ak patríte medzi milovníkov tejto zeleniny, bude pre vás mestečko rajom. Pokrmy z nej pripravené si budete môcť dopriať takmer na každom rohu. Miestne gelaterie z nej dokonca vyrábajú zmrzlinu! My vám dnes naservírujeme recept na panini s červenou cibuľou a mozzarellou:

 

Ingrediencie (2 porcie)

  • 1 červená cibuľa
  • 10 listov červenej čakanky
  • 375 g (3 balenia) Galbani Mozzarella
  • extra panenský olivový olej
  • soľ a korenie
  • 2x talianska focaccia

 

Postup prípravy

Očistite a nakrájajte červenú cibuľu.

Umyte a natrhajte listy čakanky; mozzarellu pokrájajte na plátky.

Focacciu pozdĺžne rozkrojte a vložte ju do trúby predhriatej na 180 °C asi na 5 – 10 minút. (je možné využiť aj špeciálny sendvičovač na panini /gril)

Opečenú focacciu plňte pripravenými ingredienciami.

Pokvapkajte olivovým olejom; dochuťte soľou a korením.

Priklopte druhou polovicou pečiva. Podávajte teplé.

 

Tak dobrú chuť a červenej cibuli Tropea zdar!

Viete, kedy a kde sa na Sardínii najete ešte viac a lepšie, ako obyčajne? Počas jesenných mesiacov v regióne Barbagia!

Slnečné počasie, teploty okolo príjemných 26 stupňov, more ešte teplé z práve končiaceho leta, turistická sezóna na konci, príjemní ľudia, skvelé jedlo a pitie.

Odkladali ste si dovolenku až na september? Alebo ste sa cez prázdniny len dostatočne nenabažili mora a plážovej pohody?