3 zemiaky
125 g mozzarelly Galbani
70 g prosciutto crudo
2 lyžice dozlatista opečenej cibule
tymian
soľ
čierne mleté korenie
Zemiaky môžete ošúpať alebo len poriadne vyčistiť šupu. Zabaľte ich do alobalu alebo papieru na pečenie a dajte piecť na 200 stupňov na 20 minút. Potom skontrolujte, či sú upečené, vytiahnite ich z rúry a nechajte vychladnúť.
Prosciutto nakrájajte na malé kúsky. Nakrájanú cibuľu na panvici osmažte do sklovita a pridajte nakrájané prosciutto. Stiahnite teplotu a osoľte. Len čo prosciutto zmäkne, dajte panvicu zo sporáka dolu.
Zemiaky, ktoré sú stále zabalené v alobale alebo papieri na pečenie, pozdĺžne rozrežte. Vidličkou zemiaky vydlabte, až budú tvarom pripomínať loďku. Potom ich naplňte zmesou cibule a prosciutta, okoreňte, položte na ne kúsky mozzarelly a dajte dopiecť na 10 minút.