Mozz chutné recepty

Lososová torta

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

80 g údeného lososa

60 g slaných sušienok

50 g masla

100 g ricotty Galbani

100 g mascarpone Galbani

1 lyžica vody

zväzok kôpru

borievka (korenie)

korenie a soľ

Postup prípravy

Na väčšej panvici rozpustite maslo a za stáleho miešania pridajte rozdrobené sušienky. Miešajte, pokiaľ nezískate homogénnu zmes. Tú nalejte do vymazanej tortovej formy a dajte chladiť do chladničky. Medzitým v miske zmiešajte ricottu a mascarpone, okoreňte podľa chuti borievkami, korením a kôprom a pridajte lyžicu vody. Touto zmesou potrite sušienkový korpus, ktorý medzitým v chladničke stuhol. Lososa nakrájajte na plátky a tortu ním ozdobte. Celú tortu nechajte aspoň hodinu tuhnúť v chladničke, potom ju môžete vytiahnuť z formy a servírovať, ideálne pri izbovej teplote.