Mozz chutné recepty

Nepečená ricottová torta

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 8 osôb

Ingrediencie

Základné cesto: 

200 g celozrnných sušienok

100 g rozpusteného masla

2 lyžice medu

 

Ricottová náplň:

2 balenia Galbani Ricotta 250 g

150 g cukru

200 g smotany na šľahanie

1 lyžica vanilkového cukru

 

Na ozdobenie:

čerstvé ovocie podľa chuti

čokoláda

Postup prípravy

Sušienky rozdrvte na drobno a zmiešajte ich s rozpusteným maslom a medom. Zmes vymiešajte do tuhého cesta a vtlačte do tortovej formy. Vo veľkej mise zmiešajte s vyšľahanou smotanou, pridajte cukor a vanilkový cukor. Náplň rovnomerne rozotrite na dopredu pripravené cesto. Tortu ozdobte čokoládou a ovocím podľa chuti.