Mozz chutné recepty

Kopčeky s paradajkami, mozzarellou a parmezánovými keksami

Náročnosť Vysoká
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

Na prípravu odpaľovaného cesta:

  • 150 g múky
  • 250 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 10 g cukru
  • 4 vajcia
  • štipka soli

 

Na prípravu keksov:

  • 50 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 50 g múky
  • 40 g masla
  • štipka soli

 

Na ozdobu:

  • Galbani Mozzarella 250 g
  • 4 – 5 paradajok
  • lístky bazalky
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Postup prípravy

Na keksy v mixéri ušľahajte múku, parmezán, zmäknuté maslo a soľ, aby sa ingrediencie spojili. Potom rýchlo miešajte, dokým nie je zmes dostatočne homogénna. Cesto opatrne rozváľajte medzi dvoma listami papiera na pečenie a nechajte v chlade odležať. Z plátu potom pred pečením vykrájajte formičkou kolieska s priemerom asi 4 cm.

 

Teraz si pripravte odpaľované cesto. Do kastróliku dajte maslo, prilejte mlieko, posoľte a pocukrujte. Priveďte do varu a odstavte. Za intenzívneho miešania vsypte preosiatu múku. Vráťte kastról na sporák a na miernom ohni stále miešajte. Keď cesto vytvorí guľu, ktorá sa už nelepí na steny kastróla, zase odstavte. Teraz po jednom dôkladne vpracujte vajcia.

 

Cestom naplňte cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vŕšte kopčeky. Pred vložením do trúby položte na každý keksové koliesko. Pečte v predhriatej trúbe pri 180 až 200 °C asi 15 až 25 minút. Pečenie kontrolujte. Hneď ako budú kopčeky dozlatista, je hotovo. Nechajte ich vychladnúť a potom ich rozpoľte. Na každú placku dajte trochu na kocky nakrájaných, osolených a korenených paradajok, pokvapkaných olivovým olejom. Na ne položte plátok mozzarelly a ozdobte lístkom bazalky.