Mozz chutné recepty

Chlieb a là focaccia s baklažánom, paradajkovým pyré a ricottou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 30 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 2 cestá na pizzu
  • 2 baklažány
  • trochu paradajkového pretlaku (pyré)
  • strúčik cesnaku
  • pár lístkov bazalky
  • trochu extra panenského olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Baklažány nakrájajte na kolieska a tie pomaly smažte v olivovom oleji, dokým nebudú z oboch strán zlatisté. Potom ich položte na servítky, ktoré vsiaknu prebytočný olej. Do panvice nalejte 4 lyžice extra panenského olivového oleja a vložte strúčik cesnaku. Speňte, pridajte paradajkový pretlak a lístky bazalky a varte na strednom ohni asi 15 minút. Zapekaciu misku namažte maslom a dajte do nej prvé cesto na pizzu. Na ne nalejte omáčku, naukladajte kolieska grilovaného baklažánu, posypte parmezánom a naň dajte ricottu. Na ňu položte druhú pizzovú placku a pokvapkajte ju extra panenským olivovým olejom. Osoľte, vložte do trúby predhriatej na 190 °C a pečte asi 35 minút.