Mozz chutné recepty

Gratinované cestoviny s pórom, chorizom a ricottou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 200 g Galbani Ricotta
  • 250 g cestovín
  • 80 g choriza nakrájaného na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 3 póry (biele časti)
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • cibuľa
  • trochu orechov

Postup prípravy

Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Počas varenia umyje biele časti póru, nakrájajte ich na kolieska a dajte na panvicu s olivovým olejom, cibuľou, cesnakom a kockami choriza. Restujte 5 minút. Prilejte trochu vody a pokračujte, dokým pór nezmäkne (asi 10 minút). Zmes osoľte a okoreňte, zmiešajte s cestovinami a vložte do zapekacej misy. Ricottu ušľahajte s vajcom, nalejte na cestoviny, posypte rozdrvenými orechmi a okoreňte. Vložte do trúby predhriatej na 180 °C. Zapekajte, dokým gratinovaná zmes nezhnedne (asi 30 minút).