Nejnovější aktuality

23.5.2017

Teplé dni si žiadajú odľahčené maškrtenie

Ricotta – tentokrát na sladko

O výhodách ricotty ste sa už na našom webe mohli dočítať. Popri slaných pokrmoch môžete ricottu ľubovoľne využívať takisto na prípravu odľahčených dezertov. Vďaka svojim priaznivým nutričným vlastnostiam je vhodnou alternatívou k tučnejším smotanovým syrom.

Ak vás tlačí čas, ale napriek tomu by ste radi pripravili chutný dezert k nedeľnému obedu, prípadne ľahkú desiatu kedykoľvek vás napadne, stačí zmiešať ricottu s trochou práškového cukru, dozdobiť ju čerstvým ovocím, medom, orieškami, prípadne čokoládou a lahodná sladkosť je na svete.

Ak máte času viac, vyskúšajte náš recept na cheesecake s ricottou a citrónovým krémom. Musíte si dať však pozor, aby vám cez noc, keď ho budete chladiť, záhadne nezmizol…

Viete, kedy a kde sa na Sardínii najete ešte viac a lepšie, ako obyčajne? Počas jesenných mesiacov v regióne Barbagia!

Slnečné počasie, teploty okolo príjemných 26 stupňov, more ešte teplé z práve končiaceho leta, turistická sezóna na konci, príjemní ľudia, skvelé jedlo a pitie.

Odkladali ste si dovolenku až na september? Alebo ste sa cez prázdniny len dostatočne nenabažili mora a plážovej pohody?