Pizza – kráľovná talianskej kuchyne
HISTÓRIA
Za prvopočiatkami pizze sa môžeme vydať do starovekého Egypta, kde Egypťania pripravovali pokrm v podobe jednoduchých plochých koláčov. Tento recept od nich neskôr prevzali Rimania, ktorí ho začali postupne upravovať. Do podoby, ktorú poznáme dnes, sa pizza dostala v priebehu 18. storočia. V tejto dobe tiež vznikali prvé pizzerie. Najznámejšia pizza na svete – pizza Margherita – bola po prvý raz upečená v Neapole v roku 1889. Nedlho predtým si zjednotené Taliansko chcelo uctiť kráľovnú Margheritu, ktorá mesto navštívila, a tak miestny kuchár Rafael Esposito vymyslel pizzu v talianskych národných farbách: červenej (paradajka), zelenej (bazalka) a bielej (syr).
Chcete spoznať dobrú pizzeriu? Zamerajte sa na chuť tamojšej Margherity, tá odhalí pravého majstra pizzéra.
DOMÁCA PIZZA
O vytvorenie domácej pizze sa pokúšajú mnohí. A niet divu, podarená domáca pizza môže byť ozajstnou lahôdkou, ktorú zaiste ocenia všetci stravníci. Upiecť chutnú autentickú pizzu je umenie. Už ste sa o niečo takého pokúšali? Ako ste dopadli? My sa môžeme pochváliť, že sa nám domáca pizza podarila hneď na prvý raz. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a staňte sa majstrom pizze! Recepty na chutnú pizzu, ktoré zvládnu aj pizzéri začiatočníci, nájdete tu. Tak s chuťou do toho!