Obohaťte svoj jedálniček o ricottu
Zima je preč a s ňou aj hutné, výdatné jedlá, ktoré mali za úlohu nás obaliť a zahriať. Teraz nastáva ten pravý čas objaviť niečo nové, svieže a ľahšie. Skúste do svojho jedálnička zaradiť ricottu, tento čerstvý syr je úžasný pre variabilitu, s akou sa dá v kuchyni využiť.
Nenechajte sa odradiť typickou konzistenciou tohto syra, ktorá je ľahko zrnitá. Ricotta v sebe ukrýva mnoho užitočných vlastností, je bohatá na proteíny a vápnik a zároveň obsahuje nízke množstvo tukov a kalórií, takže ju oceníte, keď sa po zime snažíte schudnúť nejaké to kilo.
Ricottu ľahko využijete v studenej aj teplej kuchyni. Pri príprave predjedál, hlavných chodov aj dezertov. Na začiatok sa môžete nechať inšpirovať jednoduchým, ale veľmi chutným pokrmom.
TAGLIOLINI S GALBANI RICOTTOU, ŠPENÁTOM, ORECHMI A CITRÓNOM
Pripravte si:
- 250 g Galbani Ricotta
- 300 g Tagliolini
- 200 g špenátu
- 80 g vlašských orechov
- citrónová kôra
- štipka soli
- štipka korenia
Postup:
Na miernom ohni pomaly uvarte osolený špenát. Nechajte ho dôjsť pod pokrievku, dokým nezmäkne a dajte odkvapkať. Nastrúhajte citrónovú kôru (iba žltú časť, biela vrstva je horká). Uvarené a scedené tagliolini zalejte krémom vytvoreným zmiešaním ricotty s dvoma naberačkami vody z cestovín. Pridajte špenát, nasekané vlašské orechy, čerstvo namleté korenie a citrónovú kôru. Ihneď servírujte.
Buon appetito!