Mozz chutné recepty

Cícerový šalát s mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

  • 400 g cíceru z konzervy
  • 450 g cherry rajčín
  • 2 balenia mozzarelly Galbani 125 g
  • 200 g olív
  • 3 lyžice olivového oleja
  • cibuľa
  • bazalka
  • soľ
  • korenie
  • šťava z citrónu

Postup prípravy

Cícer opláchnite, nechajte odkvapkať a nasypte do misy. Rajčiny pokrájajte na malé kúsky, posoľte a nechajte desať minút odstáť. Potom z nich odstráňte nadbytočnú tekutinu. Potom pokrájajte mozzarellu na kocky, nakrájajte cibuľu, bazalku a olivy a všetky ingrediencie pomiešajte spoločne s cícerom dohromady. Šalát dochuťte šťavou z citrónu, olivovým olejom, posoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte. Pred servírovaním nechajte šalát 15 minút odstáť pri izbovej teplote, ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte.