Nejnovější aktuality

10.2.2017

Nechajte sa inšpirovať talianskym dolce vita

PRIPRAVA JEDLA

Aj zo samotnej prípravy jedla môžete urobiť príjemný rituál. Vyhraďte si na varenie dostatok času a popusťte uzdu svojej fantázii. Pozvite pár priateľov a prichystajte pre nich originálne pohostenie.

Na tento účel vám skvelo poslúži Galbani Mozzarella Mini, doplňte ju čiernymi olivami s troškou mrkvy a vytvorte roztomilé „tučniakovské“ jednohubky. Uvidíte, že hostia vašu snahu náležite ocenia. (viď foto)

Ani klasické caprese nemusí byť nudné. Na lístky bazalky striedavo klaďte cherry paradajky a mini mozzarelly, ozdobte balsamicom a pripravte roztomilé húseničky. Správna voľba, ak by ste do svojich detí radi dostali trochu zeleniny. (viď foto)

 

JEDZTE DLHO

Rýchlo uvariť niečo jednoduché a rýchlo to tiež zjesť, ešte pritom sledovať televíziu alebo mobil… Tak práve toto talianskemu dolce vita rozhodne nezodpovedá.

Na jedlo je treba čas. Stolovanie je obrad, pri ktorom by sa malo zísť viac ľudí a spoločne si pochutnať na pripravených pokrmoch. Aby sa stolovanie naozaj natiahlo, je lepšie pripraviť si niekoľko chodov s menšími porciami. Niektoré pokrmy sú dokonca priamo určené k tomu, aby sa jedli dlho a pozvoľna. Čo tak vyskúšať povedzme kombináciu talianskej a francúzskej kuchyne a pripraviť na večer mozzarellové fondue? Takú večeru môžete doplniť napríklad pohárikom dobrého toskánskeho vína.

 

Viete, kedy a kde sa na Sardínii najete ešte viac a lepšie, ako obyčajne? Počas jesenných mesiacov v regióne Barbagia!

Slnečné počasie, teploty okolo príjemných 26 stupňov, more ešte teplé z práve končiaceho leta, turistická sezóna na konci, príjemní ľudia, skvelé jedlo a pitie.

Odkladali ste si dovolenku až na september? Alebo ste sa cez prázdniny len dostatočne nenabažili mora a plážovej pohody?