Mozz chutné recepty

Šalát s mozzarellou a talianskou údeninou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Mozzarella
  • 5 plátkov salámy zo sušeného mäsa
  • 5 plátkov parmskej šunky
  • 10 žltých a červených cherry paradajok
  • trocha píniových orieškov
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Mozzarellu nakrájajte na malé diely. Vytvorte obloženou misu, na ktorú položíte mozzarellu na lôžko z parmskej šunky a koliesok salámy či podobných údenín stredomorského typu. Pre farebný efekt pridajte cherry paradajky nakrájané na kocky, pokvapkané olivovým olejom a dochutené korením a soľou. Misu posypte opraženými píniovými orieškami.

 

Tip: Na ozdobene a chrumkavú chuťovú obmenu sú tiež vhodné slané tyčinky všetkého druhu. Takisto odporúčame okoreniť mozzarellu čerstvo pomletým korením.