Mozz chutné recepty

Plnené šampiňóny

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 8 šampiňónov portobello
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 60 ml olivového oleja
  • 2 balenia mozzarelly Galbani 125 g
  • 4 plátky slaniny
  • zväzok šalvie
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

Odrežte nožičky šampiňónov. Poukladajte na plech iba hlavičky a do ich tesnej blízkosti umiestnite strúčiky cesnaku. Následne všetko postriekajte olejom, vložte do trúby predhriatej na 220 °C a pečte 10 minút. Potom vnútro hlavičiek vyplňte slaninou a na ňu položte plátok mozzarelly Galbani s lístkami šalvie. Pečte ďalších 10 minút. Celková doba prípravy je 30 minút, po ktorých môžete servírovať šampiňóny s vyváženou bylinkovo-slaninovou príchuťou s arómou cesnaku, všetko prirodzene pospájané mozzarellou Galbani do lahodných súst.