Mozz chutné recepty

Zapekané lasagne

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 3 balenia Galbani Mozzarelly, každé 125 g
  • 250 g vaječných lasagní
  • 500 g bolonskej omáčky
  • 100 g nastrúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano D. O. P.
  • 30 g masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Na bolonskú omáčku:1 mrkev

  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 250 ml mäsového vývaru
  • 1 pohárik červeného vína
  • 500 g mletého mäsa (najlepšie polovica hovädzieho a druhá polovica bravčového)
  • 250 ml paradajkovej omáčky (alebo 30 g paradajkového pretlaku)
  • olivový olej
  • oriešok masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy

Očistenú a nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujte na panvici v zmesi oleja a masla. Pridajte mleté mäso a niekoľko minút pri vysokej teplote sprudka opekajte. Prilejte červené víno a pri stále vysokej teplote ho nechajte odpariť.

 

Pridajte paradajkovú omáčku (alebo paradajkový pretlak rozpustený v troške vývaru), vývar, korenie, soľ a za občasného miešania a dolievania zvyšku vývaru varte v čiastočne zakrytej panvici aspoň 2 hodiny.

 

Zapekaciu nádobu vyložte papierom na pečenie a potom striedajte vrstvu cestovín, vrstvu bolonskej omáčky a na drobné kúsky pokrájanú mozzarellu. Zakončite vrstvou mozzarelly, posypte nastrúhaným parmezánom a na to poukladajte kúsočky masla. Pečte 40 minút pri 200 °C.