Mozz chutné recepty

Tiramisu s hruškami a čokoládou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 100 g horkej čokolády
  • 4 hrušky
  • balíček cukrárskych trubičiek
  • balenie čokoládových hobliniek

Postup prípravy

Ošúpte hrušky a nakrájajte ich na plátky. Dôkladne našľahajte mascarpone, potom doňho nalejte rozpustenú čokoládu a zľahka zamiešajte, aby sa vytvorila nadýchaná pena. Vsypte polovicu vrecka čokoládových hobliniek a opäť premiešajte. Cukrárske trubičky rozdrvte na kúsky a nasypte ich v primeranej vrstve na dno vhodnej nádoby. Na ne položte vrstvu nakrájaných hrušiek, potom vrstvu zmesi s mascarpone a všetko posypte zvyškom trubičiek. Dajte na 12 až 24 hodín do chladničky. Servírujte posypané čokoládovými hoblinkami.

Tip: Pre milovníkov čokolády je možné nahradiť hoblinky celými kúskami!