Mozz chutné recepty

Pečené baklažánové rolky

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 100 g Galbani Mozzarella Mini
  • 80 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 300 g cherry paradajok
  • 2 baklažány
  • strúhanka
  • strúčik cesnaku
  • lístky bazalky
  • vetvička tymianu
  • muškátový oriešok
  • olivový olej

Postup prípravy

Baklažán pozdĺžne nakrájajte na tenké plátky, orestujte na troche oleja, osoľte a odložte na servítky, ktoré vsiaknu prebytočný tuk. Zmes na rolky pripravte z rozpolených cherry paradajok. Osoľte ich, okoreňte a asi 10 minút na strednom ohni restujte na olivovom oleji s lístkami bazalky, strúčikom cesnaku a vetvičkou tymianu.

 

Plnku vytvorte zmiešaním ricotty s mozzarellou nakrájanou na kocky, strúhankou, parmezánom a muškátovým orieškom. Podľa chuti ju osoľte a okoreňte. Na každý plátok baklažánu dajte lyžicu plnky a zmotajte, aby vznikla rolka. Rolky naskladajte do namazanej zapekacej misky s troškou extra panenského olivového oleja a pokryte ich zmesou z cherry paradajok. Posypte parmezánom a pečte pri 180 °C asi 20 minút.