Mozz chutné recepty

Karfiolová pizza

Náročnosť Nízka
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

Ingrediencie na cesto:

 

1 kg karfiolu

30 g ryžovej múky

50 g parmezánu

2 vaječné bielky

muškátový oriešok

soľ

korenie

 

Ingrediencie na plnku:

 

2 balenia mozzarelly Galbani

150 g paradajkového pretlaku

olivový olej

oregano

bazalka

soľ

Postup prípravy

Začnite prípravou cesta. Karfiol pokrájajte na menšie kúsky, vložte do mixéru a rozmixujte. Potom pridajte nastrúhaný parmezán, vaječné bielky, štipku nastrúhaného muškátového oriešku, soľ, korenie a znovu premixujte. Do pripraveného základu prisypte ryžovú múku a cesto premiešajte vareškou. Formu s priemerom 32 cm vyložte pečiacim papierom, naplňte cestom a pečte v rúre predhriatej na 200 °C zhruba 30 minút. Medzitým si pripravte plnku. Mozzarellu nakrájajte na plátky. Paradajkový pretlak nalejte do misky, osoľte, pridajte oregano, olivový olej a listy čerstvej bazalky. Vytiahnite z rúry predpečený základ pizzy, natrite naň paradajkovú omáčku, obložte plátkami mozzarelly a nechajte ďalej piecť pri 200 °C  10 – 15 minút.