Mozz chutné recepty

Bravčové mäso v paradajkovej omáčke

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa

1 balenie mozzarelly Galbani 125g

300g paradajkového pretlaku

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

soľ

korenie

oregano

bazalka

múka

olivový olej

Postup prípravy

Mäso pokrájajte na plátky, potrite olivovým olejom a obaľte v múke. Medzitým na veľkej panvici rozohrejte asi lyžicu olivového oleja a mäso na ňom nechajte pár sekúnd zatiahnuť. Potom do tej istej panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Cibuľu opečte dozlatista a potom prilejte paradajkový pretlak a nechajte variť 5 minút. Osoľte, okoreňte, pridajte bazalku podľa chuti a ďalších 10 minút varte. Potom vložte mäso späť do panvice a varte ho v omáčke asi 5 minút, mäso rovnomerne obracajte každé 2 minúty. Nakoniec mäso prikryte na plátky nakrájanou mozzarellou a posypte oreganom. Mäso v omáčke varte ešte ďalších 5 minút a potom hneď servírujte.