Mozz chutné recepty

Zeleninová zmes caponata z čerstvých paradajok s ricottou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta

 

Caponata:

  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 biela cibuľa
  • 4 špargle
  • bazalka
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

 

Paradajková omáčka:

  • 4 čerstvé zrelé lúpané paradajky
  • 1 sladká biela cibuľa

Postup prípravy

Zeleninu nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti. Pridáme olivový olej, osolíme, okoreníme. Uistíme sa, že je všetka zelenina dostatočne postriekaná olejom a dáme ju piecť na širokom plechu pri 220 °C asi na 15 minút tak, aby sa zelenina rýchlo upiekla. Zeleninu na plechu nevrstvíme, ak jej máme veľa, použijeme dva plechy. Upečenú zeleninu necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

Paradajky na hornej strane ľahko narežeme do krížiku, vložíme na cca 25 sekúnd do vriacej vody, potom ich prudko schladíme a ošúpeme. Lúpané paradajky a polovičku cibule nakrájame na kocky. Cibuľu osmažíme na rozpálenom olivovom oleji a pridáme paradajky. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút.

 

Hneď ako je omáčka hotová, rozmixujeme ju ponorným mixérom, osolíme, okoreníme a dochutíme trochou cukru. Takto pripravenú omáčku necháme vychladnúť. Na tanier dáme 2 lyžice studenej paradajkovej omáčky, pridáme upečenú zeleninu a ozdobíme ricottou. Dochutíme soľou, kvapkou olivového oleja a lístkami bazalky.