http://www.galbani.sk
Vyhľadať recept

Nátierka v pohári s mozzarellou Galbani a s kozím syrom

Príprava: 40 min /
Dĺžka varenia: 20 min /
pomazanka-ve-sklenici-s-galbani-mozzarellou-a-kozim-syrem

Ingrediencie

(Pre 2 osoby)

  • 180 g mozzarelly Galbani
  • 180 g čerstvého kozieho syra
  • 200 ml vody
  • 350 g múky
  • trocha extra panenského olivového oleja
  • sezamové semienka
  • bazalka
  • lyžička kvasníc
  • lyžička soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • Mozarella
  • Mozzarela
  • Mozarela
  • Mocarela
  • kozí sýr
  • voda
  • mouka
  • olivový olej
  • kvasnice
  • sůl

Príprava

Na italské slané pečivo Grissini:

200 ml vody
350 g múky
lyžička soli
lyžička kvasníc
olivový olej
sezamové semienka
morská soľ

Mozzarellu zmiešajte s čerstvým kozím syrom, osoľte, okoreňte, ochutnajte a dochuťte korením. Do zaváracieho pohára vlejte olivový olej, vhoďte niekoľko lístkov bazalky a prekryte vrstvou syrovej zmesi. Zalejte ďalšou dávkou olivového oleja a bazalky (môžete pridať korenie piatich vôní) a rovnakým spôsobom pokračujte až po hrdlo pohára. Nádobu zatvorte a obsah nechajte macerovať 24 hodín.

Pusťte sa do pečiva. Do veľkej misy nalejte vodu, pridajte soľ, múku a kvasnice. Miešajte, kým sa nevytvorí dokonale spojená hmota (v mixéri hnetačom, v pekárni na chlieb alebo ručne). Cesto nechajte vykysnúť, malo by zdvojnásobiť svoj objem. Potom z neho na pomúčenej doske vyvaľkajte čo najtenšiu obdĺžnikovú placku. Pierkom ju potrite olivovým olejom a posypte sezamovými semienkami a morskou soľou. Znovu prejdite po placke valčekom, aby ste do cesta vtlačili sezamové semienka a soľ. Potom placku nakrájajte na prúžky (najlepšie krájačom na pizzu). Prúžky zviňte na voľné „slimáky“ (zvitky) a zasa nechajte chvíľu odpočívať, aby cesto ešte trochu vykyslo. Pečte v rúre zohriatej 180 °C asi 20 minút, pokým nebudú slimáčiky upečené dozlatista. K nátierke sú skutočne výborné.