http://www.galbani.sk
Vyhľadať recept

Hrianka s mozzarellou Galbani, drvenými paradajkami a s ančovičkami

Príprava: 20 min /
Dĺžka varenia: 0 min /
toust-s-galbani-mozzarellou-drcenymi-rajcaty-a-ancovickami

Ingrediencie

(Pre 2 osoby)

  • 125 g mozzarelly di latte di Bufala Galbani (alebo 180 g mozzarelly Gran Galbani)
  • 400 g sterilizovaného cíceru
  • 120 ml extra panenského olivového oleja
  • 2 plátky ražného chleba
  • 8 filiet ančovičiek v oleji
  • 2 paradajky
  • citrónová šťava
  • strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • Mozarella
  • Mozzarela
  • Mozarela
  • Mocarela
  • sterilovaná cizrna
  • sterilizovaná cizrna
  • olivový olej
  • žitný chleba
  • rajče
  • rajské jablko
  • sůl

Príprava

Mozzarellu nechajte dokonale odkvapkať a nakrájajte ju na 6 plátkov. Vytvorte nepravý hummus – do mixéra dajte cícer s trochou nálevu, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak a olivový olej, rozmixujte dohladka (v prípade potreby prilejte vodu) osoľte a okoreňte. Olúpte paradajky a nakrájajte ich na čo najmenšie kúsočky. Krajčeky chleba potrite humusom, šťavu, roztlačený cesnak a olivový olej, rozmixujte dohladka (v prípade potreby dolejte vodu), osoľte a okoreňte. Olúpte paradajky a nakrájajte ich na čo najmenšie kúsočky. Krajčeky chleba potrite humusom, naň poukladajte plátky mozzarelly, ozdobte riadkom nakrájaných paradajok a všetko prekryte plátkami ančovičiek. Chlebíky posypte čerstvo mletým čiernym korením.