http://www.galbani.sk
Vyhľadať recept

Paradajková polievka s pečenými paprikami, mini mozzarellou a s bazalkou

Príprava: 20 min /
Dĺžka varenia: 50 min /
kampanie-jidlo-1

Ingrediencie

(Pre 4 osoby)

  • mini mozzarella Galbani
  • 600 g zrelých paradajok
  • 200 g červených paprík
  • 1 sladká biela cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • cukor
  • mleté biele korenie
  • Mozarella
  • Mozzarela
  • Mozarela
  • Mocarela
  • rajče
  • rajské jablko
  • rajčata

Príprava

Paradajky na hornej časti slabo nakrojte do kríža, vložte na cca 25 sekúnd do vriacej vody, potom ich prudko ochlaďte a olúpte. Olúpané paradajky a polovicu cibule nakrájajte na kocôčky. Papriky opečte nad plameňom plynového sporáka alebo nad grilom, kým na nich nesčernie šupka. Potom papriky vložte do rúry a pečte cca 20 minút. Upečené papriky vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a nakoniec ich olúpte. Vodu z paprík, ktorá dostala dymovú chuť odložte, budete ju ešte potrebovať.

Všetko nakrájajte na kocôčky. V hrnci opražte na olivovom oleji cibuľku, pridajte nakrájané paradajky a papriky. Duste pod pokrievkou cca 30 minút. Hotovú zmes rozmixujte ponorným mixérom a dochuťte vodou z paprík, soľou, mletým bielym korením a cukrom. Ak bude treba, rozrieďte ju zeleninovým vývarom a nakoniec mierne prepasírujte. Medzitým si rozmixujte sparené lístky bazalky s piatimi lyžicami vody a s 5 lyžicami olivového oleja. Mixujte, kým nevznikne priesvitná zelená emulzia.

Horúcu polievku nalejte do zohriateho taniera, aby si dlho udržala svoju teplotu, a pridajte mini mozzarellu, ktorá sa do dvoch minút začne rozpúšťať a ťahať. Ozdobte bazalkovou emulziou.