http://www.galbani.sk
Vyhľadať recept

Raviola plnená tekutým parmezánom a posypaná šunkovou mrveničkou

Príprava: - min /
Dĺžka varenia: - min /
emilia-romagna-jidlo-2

Ingrediencie

(Pre 4 osoby)

  • 100 g syra Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani
  • 100 g šľahačky
  • 400 g cesta
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 80 g masla
  • 8 plátkov prosciutto crudo
  • Parmigano
  • parmazán
  • parmezán
  • Regiano
  • šlehačka
  • máslo
  • strouhanka
  • prošuto
  • pršut

Príprava

Na mrveničku
50 g strúhanky
6 plátkov prosciutto crudo

Plátky šunky vložte do rúry zohriatej na 90 °C a upečte nachrumkavo. Potom ju rukami rozmrvte na kúsky a prehoďte na panvicu so strúhankou, kým nebude zmes chrumkavá.

V hrnci uvarte smotanu, pridajte parmezán a rozmixujte tyčovým mixérom na krémovú konzistenciu. Vložíme do chladničky a nechajte vychladnúť. Po vychladení zmes vložte do cukrárskeho vrecúška. Z cesta pripravte ravioly a naplňte ich krémom.

Ravioly varte cca 2 minúty, pokým parmezán nezíska tekutú konzistenciu. Na panvici rozohrejte maslo, vložte doň 2 plátky šunky a trochu vody. Len čo zmes začne redukovať, šunku vyberte. Opatrne premiešajte s raviolami, aby sa vám nerozpadli. Uvarené ravioly poukladajte okolo mäsa na tanier a servírujte posypané šunkovou mrveničkou, ako sa to robí s parmezánom.