Mozz chutné recepty

Makaróny a là carbonara

Náročnosť Nízka
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 30 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 300 g makarónov
  • 80 g slaniny
  • 200 ml kyslej smotany
  • 4 žĺtky
  • trochu muškátového orieška
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Kyslú smotanu rozmiešajte so žĺtkami, parmezánom, soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Na panvici na troške extra panenského olivového oleja sprudka opečte slaninu (asi 5 minút) a pridajte ju do zmesi žĺtkov a kyslej smotany. Následne vmiešajte makaróny uvarené al dente. Korunujte pridaním ricotty a podávajte čo najteplejšie.