Nejnovější aktuality

30.3.2017

Obohaťte svoj jedálniček o ricottu

Zima je preč a s ňou aj hutné, výdatné jedlá, ktoré mali za úlohu nás obaliť a zahriať. Teraz nastáva ten pravý čas objaviť niečo nové, svieže a ľahšie. Skúste do svojho jedálnička zaradiť ricottu, tento čerstvý syr je úžasný pre variabilitu, s akou sa dá v kuchyni využiť.

Nenechajte sa odradiť typickou konzistenciou tohto syra, ktorá je ľahko zrnitá. Ricotta v sebe ukrýva mnoho užitočných vlastností, je bohatá na proteíny a vápnik a zároveň obsahuje nízke množstvo tukov a kalórií, takže ju oceníte, keď sa po zime snažíte schudnúť nejaké to kilo.

Ricottu ľahko využijete v studenej aj teplej kuchyni. Pri príprave predjedál, hlavných chodov aj dezertov. Na začiatok sa môžete nechať inšpirovať jednoduchým, ale veľmi chutným pokrmom.

 

TAGLIOLINI S GALBANI RICOTTOU, ŠPENÁTOM, ORECHMI A CITRÓNOM

 

Pripravte si:

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 300 g Tagliolini
  • 200 g špenátu
  • 80 g vlašských orechov
  • citrónová kôra
  • štipka soli
  • štipka korenia

 

Postup:

Na miernom ohni pomaly uvarte osolený špenát. Nechajte ho dôjsť pod pokrievku, dokým nezmäkne a dajte odkvapkať. Nastrúhajte citrónovú kôru (iba žltú časť, biela vrstva je horká). Uvarené a scedené tagliolini zalejte krémom vytvoreným zmiešaním ricotty s dvoma naberačkami vody z cestovín. Pridajte špenát, nasekané vlašské orechy, čerstvo namleté korenie a citrónovú kôru. Ihneď servírujte.

Buon appetito!

Viete, kedy a kde sa na Sardínii najete ešte viac a lepšie, ako obyčajne? Počas jesenných mesiacov v regióne Barbagia!

Slnečné počasie, teploty okolo príjemných 26 stupňov, more ešte teplé z práve končiaceho leta, turistická sezóna na konci, príjemní ľudia, skvelé jedlo a pitie.

Odkladali ste si dovolenku až na september? Alebo ste sa cez prázdniny len dostatočne nenabažili mora a plážovej pohody?